Ανοίγεις αναψυκτήριο; Διάβασε αυτό!

masterwood-coffreez-thessalonikiΑνοίγεις αναψυκτήριο; Διάβασε αυτό!

Ανοίγεις ένα νέο αναψυκτήριο ή ανακαινίζετε το κατάστημά σας; Τότε διαβάστε αυτό το άρθρο, πριν προχωρήσετε!

Σ’αυτό το άρθρο θα διαβάσετε για βασικό εξοπλισμό εστίασης, για αναψυκτήριο και καφέ μπαρ. Αρκετοί άνθρωποι, που δεν έχουν εμπειρία με το χώρο της εστίασης και του επισιτισμού, λόγω των οικονομικών συγκυριών καθώς και της γενικευμένης κρίσης στη χώρα μας, προχωρούν και ανοίγουν καταστήματα εστίασης προσφέροντας μικρό γεύματα, σνακ,καφέδες,κτλ. Ο χώρος της εστίασης, αν κι έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ, ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει και οι τιμές στα είδη έχουν μειωθεί πολύ, είναι από τους λίγους κλάδους που ακόμα και σήμερα διατηρείται.

Έτσι, όπως γράψαμε πιο πάνω, αρκετοί άνθρωποι και ειδικά νέοι, εισέρχονται σ’αυτό το κλάδο χωρίς κάποια προηγούμενη εμπειρία. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εξοπλίζουν το νέο τους κατάστημα με ακατάλληλη μηχανήματα ή -ακόμα χειρότερα- μηχανήματα που δε τους προσφέρουν καμία αξία. Ο εξοπλισμός εστίασης που θα έχετε στο κατάστημά σας, πρέπει να είναι ποιοτικός και φυσικά να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες και στα προϊόντα που θα σερβίρετε.

Εξοπλισμός εστίασης για σνακ – γεύματα

Τοστιέρες

Οι τοστιέρες είναι από τα βασικά είδη σε ένα κατάστημα εστίασης. Αρκετοί νέοι επιχειρηματίες προτιμάνε κάποιες οικιακές ή ημι επαγγελματικές επιλογές, αντί μιας σωστής επαγγελματικής τοστιέρας. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός καθώς οι επαγγελματικές τοστιέρες είναι αρκετά ακριβότερες απ’οτι οι οικιακές – μπορεί να έχουν διαφορά ακόμα και διπλάσια ή τριπλάσια τιμή! Όμως μια οικιακή τοστιέρα θα παραδώσει πνεύμα μέσα σε 1-2 μήνες το πολύ, από τη συνεχιζόμενη 24ωρη χρήση, καθώς δεν είναι φτιαγμένη γι’αυτή τη χρήση.

Στις τοστιέρες έχετε πολλές επιλογές, ανάλογα τις ανάγκες σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε τοστιέρες με διαφορετικές πλάκες πάνω κάτω για να συνδυάζετε αρκετές ανάγκες, με ένα μηχάνημα. Η τοστιέρα σας μπορεί να έχει ραβδωτές πλάκες στη μια μεριά(πάνω ή κάτω) και λεία ή panini στην άλλη πλευρά αντίστοιχα. Έτσι μπορείτε να ψήνετε κρέατα και αλλαντικά και να τα προετοιμάζετε για τα τοστ σας, τα μικρογεύματα,κ.ο.κ

Φριτέζες

Κάτι αντίστοιχο με τις τοστιέρες, συμβαίνει και για τις φριτέζες. Αρκετά καταστήματα επιλέγουν μικρές φριτέζες, όχι επαγγελματικές, καθώς πιστεύουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στη ζήτησή τους. Όμως οι οικιακές φριτέζες είναι για πολύ μικρή και περιορισμένη χρήση. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην ανταπεξέρχονται στη μεγάλη, επαγγελματική ζήτηση του καταστήματος και να βγαίνουν off μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οι επαγγελματικές φριτέζες χωρίζονται ανάλογα τα λίτρα χωρητικότητας που διαθέτουν καθώς κι αν είναι διπλές ή μονές. Επίσης αρκετές επαγγελματικές φριτέζες διαθέτουν πληθώρα εξτρά χαρακτηριστικών όπως βρυσάκι για να βγαίνει εύκολα το λάδι, δίχτυ για τηγάνισμα,κ.α.

Ένα γενικό συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι όλα τα μηχανήματα μέσα σε ένα χώρο εστίασης, θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση και όχι οικιακή ή ημιεπαγγελματικής χρήσης. Μπορεί να γλυτώσετε κάποια χρήματα από την αγορά, όμως σίγουρα θα σας κοστίζει διπλά και τριπλά στο τέλος το μηχάνημα. Ο εξοπλισμός εστίασης σε κάθε κατάστημα πρέπει να διαθέτει αυστηρές προδιαγραφές και να είναι αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση.