Πως θα μειώσετε το κόστος εκτύπωσης στην επιχείρησή σας

Eight colors printer ink
Eight colors printer ink

Πως θα μειώσετε το κόστος εκτύπωσης στην επιχείρησή σας

Το κόστος εκτύπωσης είναι ένα μεγάλο κόστος και έξοδο για κάθε επιχείρηση. Είτε πρόκειται για μια μεγάλη εταιρεία, με δεκάδες εκτυπωτές είτε πρόκειται για ένα μικρό γραφείο με μικρές ανάγκες εκτύπωσης, τα έξοδα για τα αναλώσιμα εκτυπωτών, τόνερ, μελάνια και όλα τα σχετικά είναι ένα κόστος που κάθε φορά ο επιχειρηματίας το σκέφτεται διπλά και τριπλά πριν την αγορά των αναλώσιμων.

Πως μπορεί να μειωθεί αυτό το κόστος, δίχως να μειωθεί η ποιότητα και η ποσότητα των εκτυπώσεων;

Με απλές και έξυπνες κινήσεις, η κάθε εταιρεία μπορεί να μειώσει δραστικά τα κόστη εκτύπωσης. Ακολουθούν βήματα για τη σωστή και συντονισμένη προσπάθεια, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή μείωση στα μελάνια εκτυπωτών και σε όλα τα συναφή που συμμετέχουν στην διαδικασία της εκτύπωσης.

Επιλογή εκτυπωτή

Η επιλογή εκτυπωτή παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού κόστους εκτύπωσης. Ένας εκτυπωτής με μελάνια έχει μεγαλύτερο κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα απ’οτι ένας εκτυπωτής που χρησιμοποιεί τόνερ. Και οι δυο τύποι εκτυπώσεων(τόνερ ή μελάνια) είναι ιδιαίτερα δαπανηροί. Πολλές φορές ο εκτυπωτής κοστίζει λιγότερο απ’ότι η αγορά των αναλώσιμων μετά! Δηλαδή το τόνερ ως ανταλλακτικό μπορεί να κοστίζει περισσότερο απ’ότι ο ίδιος εκτυπωτής καινούργιος μαζί με τόνερ!

Έτσι όταν είναι να αγοράσετε καινούργιο εκτυπωτή, πρέπει πέρα από το αρχικό κόστος να παίρνετε υπόψιν μερικούς παράγοντες όπως το κόστος εκτύπωσης, την ταχύτητα εκτύπωσης καθώς και το κόστος των γνήσιων τόνερ. Τα γνήσια τόνερ είναι τα τόνερ που κατασκευάζει ο κατασκευαστής του εκτυπωτή και είναι αποκλειστικά για το μοντέλο που έχετε αγοράσει. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που έχετε αγοράσει εκτυπωτή με μελανάκια. Τα μελάνια εκτυπωτών – που βγαίνουν είτε σε ασπρόμαυρα είτε σε έγχρωμα, έχουν κι αυτά ιδιαίτερα αυξημένο κόστος και μικρή παραγωγή(εκτυπωμένες σελίδες / μελάνι).

Επιλογή αναλώσιμων

Τα αναλώσιμα εκτυπωτών τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί μια ιδιαίτερη μείωση τιμής. Αυτό συνέβη λόγω ανταγωνισμού και λόγω άνθησης νέων τεχνολογιών. Έτσι πλέον οι κατασκευαστές δεν παίζουν μόνοι τους το παιχνίδι των αναλώσιμων καθώς ανεξάρτητα εργοστάσια παράγουν τόσο συμβατά τόνερ όσο και συμβατά μελάνια, που ρίχνουν ιδιαίτερα το κόστος εκτύπωσης.

Τι είναι τα συμβατά τόνερ όμως;

Τα συμβατά τόνερ είναι τόνερ που κατασκευάζονται από τρίτους κατασκευαστές και όχι από το εργοστάσιο που έφτιαξε τον εκτυπωτή που αγοράσατε. Είναι δηλαδή από τρίτο κατασκευαστή. Εφόσον επιλέξετε ποιοτικό προμηθευτή το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα ασυμβατότητας ή ποιότητας με το τόνερ. Τα συμβατά τόνερ είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και κατασκευάζονται για διάφορους τύπους εκτυπωτών – δηλαδή ένα συμβατό τόνερ μπορεί να είναι συμβατό με αρκετούς εκτυπωτές ταυτόχρονα.

Τα συμβατά τόνερ έχουν ιδιαίτερα χαμηλή τιμή – περίπου στο 1/3 της τιμής των γνήσιων τόνερ.

Τι γίνεται όμως εαν έχουμε εκτυπωτές με μελάνια;

Τα μελάνια εκτυπωτών είναι κι αυτά μια περίπτωση αναλώσιμων που μπορούμε να βρούμε ποιοτικά, συμβατά μελάνια. Κατασκευάζονται κι αυτά από ποιοτικά εργοστάσια σύμφωνα με τους όρους και τις συνθήκες ποιότητας του αρχικού εργοστασίου. Τα συμβατά μελάνια εκτυπωτών κοστίζουν πολύ λίγο – μπορεί να βρείτε μελάνια ακόμα και με 2 ή 3€. Αυτό θα σας εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους γύρω από την εκτύπωση και θα σας εξοικονομήσει σημαντικά χρήματα.

Τα συμβατά μελάνια είναι διαθέσιμα τόσο για έγχρωμους όσο και ασπρόμαυρους εκτυπωτές.

Κόστος χαρτιού

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο είναι το κόστος χαρτιού. Εαν κατέχετε μια μεγάλη εταιρεία με εκατοντάδες εκτυπώσεις κάθε ημέρα, τότε θα μπορέσετε να κλείσετε μια καλή συνεργασία με προμηθευτή χαρτιού, σε τιμές χονδρικής. Έτσι θα σας κοστίζει κάτω από 0.01€ το κάθε χαρτί εκτύπωσης!

Ακολουθόντας αυτές τις βασικές οδηγίες θα μπορέσετε να ρίξετε αρκετά το κόστος εκτύπωσης στην επιχείρησή σας. Ένα κόστος που σας περνάει απαρατήρητο αλλά είναι ιδιαίτερα υψηλό!