Τι να προσέξετε στον επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης

epaggelmatikos exoplismos estiasisΟ επαγγελματικός εξοπλισμός εστίασης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή πριν καταλήξετε στην αγορά του. Ένα μηχάνημα όταν προορίζεται για το κατάστημα σας, που σημαίνει 24ωρη σκληρή χρήση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο 100% για τη χρήση που το θέλετε.

 

Πολλές εταιρείες πουλάνε επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης, όμως η ποιότητα του εξοπλισμού παραπέμπει σε οικιακό εξοπλισμό. Η ποιότητα των μηχανημάτων αρκετές φορές είναι ιδιαίτερα χαμηλή κι έτσι οι επιχειρηματίες έχουν μόνο προβλήματα.

 

Εδώ θα δείτε τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν καταλήξετε στην αγορά του επαγγελματικού σας εξοπλισμού.

 

  • Αγοράζετε ως επί τω πλείστων μόνο καινούργιο εξοπλισμό

 

Δυστυχώς, όσο και να νομίζετε ως ευκαιρία εκείνη την μεταχειρισμένη φριτέζα που είδατε με τα 50€, στη πορεία του χρόνου θα χρειαστεί να πληρώσετε τα διπλά και τα τριπλά για να λειτουργεί σωστά το συγκεκριμένο μηχάνημα. Τις περισσότερες φορές ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός εστίασης είναι ιδιαίτερα χαμηλής ποιότητας και το χειρότερο, χωρίς συντήρηση από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αυτό θα δημιουργήσει σίγουρα προβλήματα στον επόμενο ιδιοκτήτη, που σίγουρα δε θα θέλετε να είστε εσείς!

 

Στη περίπτωση του εξοπλισμού εστίασης για επαγγελματικές φριτέζες, σκεφτείτε το παλιό κατάστημα να μην την καθάριζε καλά, και υπολείμματα λαδιών να υπάρχουν παντού μέσα στο κύκλωμα της φριτέζας καθώς και ξεραμένα λάδια μέσα σ’αυτήν! Σίγουρα δε θα θέλατε να ανοίξετε ένα κατάστημα με ένα τέτοιο μηχάνημα!

Καταλήγουμε έτσι στο συμπέρασμα, πως ειδικά για μικρά ποσό κάτω των 5.000€ δεν αξίζει να επενδύσετε σε μεταχειρισμένο εξοπλισμό καθώς όσο και να φαίνεται σε καλή κατάσταση, μακροπρόθεσμα θα σας δημιουργήσει προβλήματα.

 

  • Μην ψάχνετε για φθηνές, μη αξιόπιστες επιλογές

 

Στη περίοδο της κρίσης, που τα καταστήματα ανοίγουν με όσο το δυνατόν μικρότερο κεφάλαιο, πολλοί επιχειρηματίες αναζητούν την πιο φθηνή επιλογή για τα μηχανήματά τους. Θα πρέπει όμως να αναζητάτε μόνο ποιοτικές και έμπιστες λύσεις από εταιρείες που εμπιστεύεστε. Το φθηνό, αρκετές φορές θα σας βγει ακριβό στο τέλος.

 

Σκεφτείτε το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεών σας να είναι ο καφές και τα ροφήματα με βάση τον καφέ και να επιλέξετε μια φθηνή επαγγελματική μηχανή espresso, χωρίς αποδεδειγμένη αξιοπιστία.

 

Σε μια στιγμή με ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση, μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως και η μηχανή εσπρέσσο να σας «προδώσει» και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζήτηση. Φυσικά και υπάρχουν οικονομικές μηχανές καφέ, αλλά θα πρέπει να κάνετε σωστή και προσεγμένη αναζήτηση, ώστε να βρείτε τη κατάλληλη μηχανή καφέ για εσάς και το κατάστημά σας.

 

Γενικώς, οι πολύ φθηνές επιλογές στον επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης θα πρέπει να αποφεύγονται. Τα μηχανήματα μπορεί να μοιάζουν με τα αντίστοιχα οικιακά, όμως είναι πολύ πιο ενισχυμένα και αντέχουν μεγαλύτερη συνεχόμενη και σκληρότερη χρήση!

 

  • Εμπιστευτείτε μια αξιόπιστη εταιρεία εξοπλισμού εστίασης

 

Η εταιρεία που θα προμηθευτείτε τον εξοπλισμό σας, συμβάλλει πάνω από το 50% στην επιτυχία του καταστήματός σας. Σκεφθείτε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα με κάποιο από τα μηχανήματά σας και να μην έχετε λύση από την εταιρεία που σας το πούλησε ή – ακόμα χειρότερα – αυτή η εταιρεία να μην υπάρχει πια και να έκλεισε!

 

Στην εποχή μας υπάρχουν αρκετές εταιρείες one man show καθώς και εταιρείες της μια νύχτας, που σκοπό έχουν το εύκολο και γρήγορο κέρδος και έπειτα κλείνουν. Εμπιστευτείτε εταιρείες με ιστορία στο χώρο του εξοπλισμού εστίασης που θα μπορούν να σας βοηθήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε οτιδήποτε χρειαστείτε με το κατάστημά σας.